Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


34 KRJ:n alaista sijoitusta

» täytti neljä vuotta 16.07.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)MUISTOSIVUT: THARYA AL NAJYA

- menehtyi suolenkiertymään loppuvuodesta 2016Perustiedot

16.03.2014 Sveitsissä syntynyt arabialainen täysiveritamma, viralliselta nimeltään Tharya al Najya

verilinjaltaan domestic, ruunikko, merkkeinä psk ej ja vtj, säkäkorkeus 147cm

koulupainotteinen, koulutustaso ko Helppo B ja re 90cm

kasvattaja Isis | al Najya, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH16-003-0285


Luonnekuvaus

Tharya al Najya on äärimmäisen omanarvontuntoinen tamma, näyttävä ruunikko on jokseenkin jopa ylpeähkö ja hienohelmaisella tavalla tammamainen. Tharya kantaa aina itsensä ryhdikkäästi ja tamman olemus kieltämättä tuo mieleen jopa kuninkaallisen eikä olisikaan mikään ihme vaikka Tharya pitäisikin itseään tallin kruunaamattomana kuningattarena. Ainakin tamma tunnetaan tilallamme jääprinsessana, sillä Tharya suhtautuu useimpiin ihmisiin ja myös lajitovereihinsa ennen kaikkea hyvin viileästi ja etäisenä pysytellen. Tharyalla onkin tapana sivuuttaa suurin osa ilman uutta silmäystä eikä tamma todella vaikutakaan siltä kaikista helpoimmin lähestyttävältä persoonalta. Tharya kulkee enemminkin pää pystyssä aivan omaa polkuaan, osoittaen näin myös itsenäisyytensä.

Tharya tulee kyllä yleensä toimeen kaikkien kanssa, ainakin jos muut ymmärtävät kunnioittaa tamman omaa tilaa ja rauhaa. Mutta yhtälailla Tharya osaa kyllä pitää puolensakin ja laitumella kuuleekin silloin tällöin tammamaisia kiljahduksia, ruunikon ajaessa jälleen kerran korvat luimussa liian lähelle erehtyneen lajitoverin tiehensä. Tharya ei myöskään perusta laisinkaan vieraista ihmisistä saati antaudu näille laitumelta vapaaehtoisesti. On sanomattakin selvää, että kaikki eivät Tharyan kanssa pärjää, mutta ne jotka päättävät yrittää tutustua ruunikkoon tamman haastavasta luonteesta huolimatta, voivat oppia ajan kanssa tuntemaan Tharyan ja saavuttavat myös siten tamman luottamuksen. Ei Tharya mitään ilmaiseksi anna, tamma saattaa hyvinkin esimerkiksi näykkäistä hoitaessa jos kokee suan liikkeen kutittavana tai häiritsevänä, mutta ne ovatkin juuri sellaisia asioita, jotka oppii tuntemaan mikäli Tharyan kanssa vain tekee töitä. Oppii tuntemaan juuri sen oikean tavan painaa sukaa tamman karvapeitettä vasten ja tietää miten suitset saa ruunikolle päähän ilman että Tharya pistää pystyyn kiukuttelukohtauksen jne.

Ratsuna Tharya myös tasan tarkkaan testaa jokaista, joka tamman selkään nousee. Tutun hoitajan tamma päästää vähemmällä, mutta kaikki vähänkin vieraammat joutuvat auttamatta tulikokeeseen. Tharya teiskuaa, tanssahtelee, viskoo päätään tai pyrkii jopa pukittelemaan, kokeillen lähestulkoon hävyttömästi kaikki keinot läpi nähdäkseen pärjääkö ratsastaja hänelle vai ei. Jos ratsastaja kuitenkin osoittaa pärjäävänsä Tharyalle, tamma asettuu eikä toista kertaa yleensä pistä samanlaista showta pystyyn. Ei silti kannata kuvitella, että Tharya sietäisi muutoin kovia otteita tai epäselviä apuja, tamma kyllä osoittaa aina hyvin nopeasti mikäli jokin ei miellytä häntä. Tharyalla on kuitenkin lahjoja kouluratsastukseen, kuunnellessaan ratsastajaansa tamma liikkuu hyvinkin sulavasti ja helponnäköisesti. Esteistä Tharya ei taas puolestaan perusta, koska tamma on äärimmäisen herkkä jaloistaan ja Tharya inhoaa sitä, jos kavio kolahtaa kerrankin puomia vasten. Siksi Tharya kieltää helposti. Myöskään maastossa ruunikko ei miellään kulje epätasaisilla tai kivikkoisilla teillä, mutta muutoin Tharya on kyllä yllättävänkin kylmäpäinen hevonen, tamma ei säiky vähästä eikä myöskään stressaa kilpailutilanteissa.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ox 19.08.2015 ori RWR Thrandúil Hayd ox Ra-Horakhty Vegas
ox 03.05.2016 tamma RWR Tharyah Temptress FAE Iqamah

Sukutaulu

i. Bashaar Abaan al Qadir
KTK-I, VIR MVA Ch, YLA2, KRJ-II
ii. Cala Bahsiir AHAC Legion of Merit iii. Iksiir C AHAC Legion of Supreme Merit
iie. Talibah Wid AHAC Legion of Supreme Honor
ie. Tharwaah Abaal al Rayad
Ch, AHAC Legion of Masters
iei. Trojan D ox
AHAC Legion of Merit
iee. Kalahari al Rayad Supreme
e. Barakah al Najya ox ei. Tajwar al Najya eii. Safwan al Qadir YLA2, KRJ-II
eie. Ezzah al Shadiya
YLA2, KRJ-II
ee. Sabriyya al Najya eei. Cairo al Rayad
AHAC Legion of Masters
eee. Shahirah Fajr LIA
YLA2, KRJ-III

Sukuselvitys

Tharyan isä, Bashaar Abaan al Qadir, on 151 senttinen ruunikko arabialainen täysiveriori. Helppohoitoinen Aban on menestynyt kouluratsastuskenttien lisäksi myös näyttelykentillä ja ori onkin palkittu paitsi VIR MVA Ch-arvonimellä myös KRJ-II-palkinnolla. Erinomaisen rakenteensa myötä Aban on päässyt myös kantakirjaan I-palkinnolla.

Tharyan isänisä, Cala Bahsiir, on noin 151 senttinen ruunikko arabialainen täysiveriori. Kouluratsastuspainotteinen Bahsiir on komea sukkajalkainen egyptinarabiori, joka on menestynyt AHACin kilpakentillä ja saavuttanut siten myös Legion of Merit - arvonimen. Isänisänisä, Iksiir C, oli ulkomailla vaikuttava, ruunikko arabialainen täysiveriori. AHAC Legion of Supreme Merit - arvonimen saavuttaneen Iiksiriin puolitoistapolvisesta sukutaulusta löytyvät isä G Alixir (AHAC Legion of Masters), emä Abas Kahli AM (AHAC Legion Of Excellence), emänisä KC Mareebou sekä emänemä Bint el din Fyre. Isänisänemä, Talibah Wid, on noin 150 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Sievä Talibah on AHAC Legion of Supreme Honor - arvonimellä palkittu tamma, jonka sukutaulu on kaksi- ja puolipolvinen. Isä on KRJ-III- ja AHAC Legion of Merit-palkittu Elgwir Mordae ox, isänisä puolestaan AHAC Legion of Supreme Merit - arvonimellä palkittu BT Rashiid Ibn Allure vanhemmista Allure WMA (AHAC Legion of Supreme Merit) x Ansata Sha Nabi (AHAC Legion of Supreme Excellence) ja isänemä taas sievä Havanna Black ox. Emä on Wid Arabiansin omistama Elgwir Tahira vanhemmista Tahir al Sayyid ox (AHAC Legion of Honor) x Naunet El Subira ox (KTK-III, AHAC Legion of Honor).

Tharyan isänemä, Tharwaah Abaal al Rayad, on 151 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Luonteeltaan kujeilevainen Tara on kaunis domestic-linjainen tamma, joka on palkittu näyttelymenestyksensä myötä Champion - arvonimellä. Tara on myös menestynyt AHACin kilpakentillä ja tammalta löytyykin Legion of Masters - arvonimi. Isänemänisä, Trojan D ox, oli 150 senttinen kimo arabialainen täysiveriori, joka on palkittu AHAC Legion of Merit - arvonimellä. Trojanin isä oli VIR MVA Ch-, KTK-II- ja KRJ-IV-palkittu Kashmir's Hoax vanhemmista Kashmir's Eminence ox x Kashmir's Serene ox. Emä oli puolestaan Grand Champion-, KTK-III-, YLA2- ja KRJ-IV-palkittu Dahabu Psycho vanhemmista Magnum Psyche ox x ST. Sunlight Fighter ox. Isänemänemä, Kalahari al Rayad, oli 152 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma, joka saavutti näyttelykentiltä Supreme - arvonimen. Kalaharin isä oli KRJ-IV- sekä AHAC Legion of Supreme Merit-palkittu Khaldun F ox vanhemmista Dhark Dhestiny (AHAC Legion of Supreme Excellence) x Bint Melikaa (AHAC Legion of Merit). Emä oli puolestaan KTK-III- ja AHAC Legion of Merit-palkittu BT Calendyr vanhemmista Census (AHAC Legion of Supreme Masters) x BT Pherzaamcus (AHAC Legion of Supreme Honor).


Tharyan emä, Barakah al Najya ox, on 148 senttinen punarautias arabialainen täysiveritamma. Kuvankaunis Barakah on domestic-linjainen tamma, joka on menestynyt hienosti kouluratsastuksen parissa helpoissa luokissa.

Tharyan emänisä, Tajwar al Najya, on 148 senttinen rautias arabialainen täysiveriori. Henkeäsalpaavan komea Tajwar edustaa egyptiläistä verilinjaa ja ori on myös erinomaisesti menestynyt kouluratsu. Emänisänisä, Safwan al Qadir, on 149 senttinen ruunikko arabialainen täysiveriori. AHACin kilpakentillä näyttäytynyt, mutta erityisesti kouluratsastuksen parissa menestynyt Safwan on palkittu sekä YLA2- että KRJ-II-palkinnoin. Safwanin isä on AHAC Legion of Honor-arvonimellä palkittu Fayaaz al Jawna vanhemmista Fawzan Al Sakhr (AHAC Legion of Merit) x Al Ashwaq (AHAC Legion of Merit). Emä on puolestaan AHAC Legion of Merit-arvonimellä palkittu SA Sequin vanhemmista Qublah De Qutmah x Siren. Emänisänemä, Ezzah al Shadiya, on 152 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma. Ezzah on kouluratsastuksen parissa menestynyt tamma, joka on palkittu YLA2- ja KRJ-II-palkinnoilla. Ezzahin isä on Shadiya Arabiansin kasvattama ja omistama Tahir Najid al Shadiya vanhemmista Nader Al Jamal (AHAC Legion of Supreme Honor) x Thara al Bahieh. Emä oli puolestaan arabitamma nimeltä Mayara Extacy vanhemmista Abraxas Ibn Moniet x Batale al Johara ox.

Tharyan emänemä, Sabriyya al Najya, on 148 senttinen ruunikko arabialainen täysiveritamma. Sabriyya on hienosti menestynyt kouluratsu, joka on kerännyt sijoituksia Helppo A-tasolta. Emänemänisä, Cairo al Rayad, on noin 155 senttinen ruunikko arabialainen täysiveriori, joka on saavuttanut AHACin kilpakentiltä Legion of Masters-arvonimen. Cairo on myös toiminut pitkän aikaa menestyksekkäästi siitosorina. Cairon isä oli Elgwir Calen vanhemmista Padrons Jabask ox (Champion) x Galeel Cala ox (Champion, AHAC Legion of Honor) ja emä puolestaan jo aiemmin mainittu BT Calendyr. Emänemänemä, Shahirah Fajr LIA, on 149 senttinen kimo arabialainen täysiveritamma. Hienoluontoinen Shahirah on kouluratsastuksen parissa upeasti menestynyt tamma, joka on palkittu sekä YLA2- että KRJ-III-palkinnoin. Shahirahin isä on Adkan Kheir al Rayad vanhemmista Adya Rasheed x Viva La Vida ox. Emä oli puolestaan Rowina Wid vanhemmista Robotik (AHAC Legion of Supreme Honor) x Domwina.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!