Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


42 WRJ:n alaista sijoitusta

» täytti neljä vuotta 01.03.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)MUISTOSIVUT: BELMONT NIGHTDANCE

- lopetettiin korkean iän vuoksi kesällä 2017Perustiedot

06.01.2014 Yhdysvalloissa syntynyt paint - tamma, viralliselta nimeltään Belmont Nightdance

5-vuotias herasilmäinen rautias tobiano (medicine hat), säkäkorkeus 159cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Olivia | Belmont Ranch, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH14-052-0007


Luonnekuvaus

Nina ei ole tämän tallin vauhdikkaimpia hevosia, mutta tamma on sitäkin luotettavampi ja fiksumpi käytökseltään. Nina on ennen kaikkea hyvin rauhallinen käsitellä, tamma suhtautuu ihmiseen luottavaisesti ja nöyrästi eikä useinkaan aiheuta ongelmia oikein missään tilanteissa. Nina on sosiaalinen ja ystävällinen, mutta tamma viihtyy myös omissa oloissaan eikä ole liian riippuvainen ihmisistä tai muista hevosista. Lajitovereidensa seurassa Nina on kyllä muutoin vähän sellainen kaikkien kaveri, mutta tamma toisaalta osaa myös pitää puolensa eikä pelästy pienistä kahinoistakaan.

Nina on aina ollut helppo kiinni napattava laitumelta ja taluttaessa tammalla onkin tapana seurata hoitajaansa askeleen jäljessä löysällä riimunnarulla päätään rennosti roikottaen. Myös harjatessa Nina on rauhallisuuden perikuva, tamma on hyvin rento ja ajoittain jopa uninen. Nina usein lepuuttaakin vain takastaan silmät puoliummessa ja alahuuli roikkuen hoitotoimenpiteiden aikana. Toisaalta tammaa saakin sitten usein komentaa ihan tosissaan mikäli meinaa saada rautiaankirjavan kaviot putsattua, sillä Ninalla on paha tapa usein vain nojailla ihmistä vasten sen sijaan että nostaisi itse niitä jalkojaan kunnolla. Varusteiden laitto sujuu puolestaan usein ongelmitta.

Ratsuna Nina ns. syttyy hitaasti eli tämä tamma vaatii usein pitkän ja tehokkaan lämmittelyn, jotta paintin saa heräteltyä toimimaan kunnolla. Kentällä Nina vaatiikin jo hieman kokemusta ratsastajaltaan, mikäli tammaan mielii saada hieman vauhtia - muutoin rautiaankirjava jää helposti laahustamaan uraa pitkin laiskanoloisesti. Mutta kun Ninan saa kuulolle, tamma alkaa liikkua ihan eri tavalla ja pärjää satunnaisesti myös niissä nopeusluokissa, vaikka paint onkin ehdottomasti vahvimmillaan kuuliaisuutta ja luottamusta vaativissa ratsastusluokissa. Ninan parhaaksi puoleksi kilparatsuna onkin laskettava tamman kylmähermoisuus ja tasaisuus. Maastossa ja karjanajossa Nina toimii moitteettomasti, varmajalkaiseen tammaan on helppo luottaa eikä paint säikykään turhia.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ph 06.05.2015 tamma RWR Blacknight Flight Blackout Strike
ph 09.06.2016 tamma RWR Twelfth Night RH Hamlet Elias
ph 18.01.2017 ori RWR Smoky Night Sky WE Smoke Singal

Sukutaulu

i. Titan's Sundance ii. Thunderhead (evm) iii. Prince of Thieves (evm)
iie. Highlander (evm)
ie. Torigon (evm) iei. Prison Guard (evm)
iee. Firecracker (evm)
e. Crayton's Binteren ei. Crayton's Camiga (evm) eii. Reed's Camington (evm)
eie. Crayton's Bintara (evm)
ee. Priox Red Medicine (evm) eei. Priox Gold Dust (evm)
eee. Priox Healing Wound (evm)

Sukuselvitys

Ninan isä, Titan's Sundance, on 167 senttinen rautiaankirjava paintori. Seth on rauhallinen ja fiksu ori, joka on pärjännyt erinomaisesti WRJ:n alaisissa lännenratsastusluokissa. Komea sabino olisikin ilo nähdä useamman paintin sukutaulussa tulevaisuudessa.


Ninan emä, Crayton's Binteren, on 155 senttinen rautiaankirjava paint - tamma. Herasilmäinen Binte on miellyttäväluontoinen, luotettava tamma, jonka kanssa on helppo työskennellä ja se näkyy myös Binten menetyksessä westernin parissa.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!