Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 27.12.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

» Kantakirjattu KTK-III-
palkinnolla 15.01.2016
pistein 17 + 17 + 18 + 17 = 69

MONTANA GRIZZLIES - KUOLLUT 2018!

Perustiedot

29.11.2014 Suomessa syntynyt quartertamma, viralliselta nimeltään Montana Grizzlies

5-vuotias mustankimo, säkäkorkeus 153cm

westernpainotteinen, työskentelee karjaratsuna, kilpailutetaan WRJ:n alaisissa luokissa

kasvattaja Kiiu | Kultakylän siittola, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH15-014-0013


Luonnekuvaus

Mikäli joku kehottaa sinua hakemaan Grizzlyn tallista, älä pelkää, sinua ei odota karsinassa harmaakarhu vaan näpsäkkä kimo quartertamma nimeltään Montana Grizzlies. Toisaalta Grizzly on osittain lempinimensä mukainen, tavallisesti tämä hyvin rento löntystelijä, joka kuitenkin ärsyyntyessään osaa myös kiukustua ihan kunnolla. Grizzly on kuitenkin pääosin kiltti ja luottavainen hevonen, joka omaa perussosiaalisen luonteen. Grizzly on tosin oikea herkkusuu ja vaikka tammalle olisikin helppo antaa sokeripala aina kun Grizzly sitä kerjää, niin ei kuitenkaan kannata tehdä sillä tammalla on paha tapa ruveta hyvin nopeasti näykkimään mikäli Grizzly tottuu herkkuihin liiaksi. Grizzly ei myöskään oikein välitä lapsista tai oikeastaan mistään jaloissaan pyörivästä ja tamma sopiikin yleisesti ottaen parhaiten vähän kokeneemmalle ratsastajalle.

Lajitovereidensa seurassa Grizzly on aika hanakka pitämään puolensa, tamma ei mielellään jaa heinäkasaansa yhtään kenenkään kanssa vaan komentaa kyllä vingahdellen useimpia. Ihmiselle Grizzly ei kuitenkaan viitsi keljuilla, tamma kyllä antautuu laitumelta kiinni vaikka vähän haluttoman oloisesti. Taluttaessa Grizzly kuitenkin reipastuu ja pysyy rauhallisesti hoitajansa vierellä. Karsinassa Grizzly kannattaa kuitenkin sitoa kiinni hoitamisen ajaksi, sillä tammalla on tapana pyöriä jonkin verran samoin kuin etsiä koko ajan syötävää, myös sieltä hoitajan taskuista mikä saattaa johtaa siihen kipeään puraisuun, jos mitään hyvää ei olekaan tarjolla. Kiinniollessaan Grizzly kuitenkin rauhoittuu aloilleen ja tamma seisookin nätisti paikallaan hoitamisen ajan. Jaloistaan Grizzly on kuitenkin jokseenkin arka ja myös satulointi saa tamman usein luimistelemaan ikävään sävyyn.

Ratsuna Grizzly on kuitenkin sitten erittäin mukava, tammalla on tasaisen varma askel ja yllättävän kuuliainen luonne. Tosin aloittelijoita Grizzly ei siedä selässään kauaa, tamma inhoaa epäselviä apuja ja myös osoittaa sen. Opetusratsuksi Grizzly ei siis sovellu, mutta kokeneen ratsastajan alla tamma toimii moitteettomasti. Grizzly etenee hyvin rennosti ja vaivattomasti, soveltuen täydellisesti westernkäyttöön niin kentällä kuin maastossakin. Tarkka ja nöyrä tamma tekee sen mitä pyydetään eikä kiukuttele turhaan. Yleensä siinä vaiheessa kun Grizzly rupeaa temppuilemaan, se on merkki siitä että tamma alkaa väsähtää päivän harjoituksiin. Grizzly on kuitenkin hyvä kilparatsu ja tamma toimii myös karjanajossa erinomaisesti. Työhevoseksi Grizzly onkin täydellinen, cowboyt arvostavat ahkeraa hevosta eikä se, että hevoselta löytyy myös hieman luonnetta, vaikuta olevan ollenkaan paha asia, päinvastoin.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qh 11.07.2015 ori RWR Calgary Wolves West Half-Life
qh 01.05.2016 tamma RWR Good As Gold Snug As A Bug
qh 01.01.2016 tamma Montanas Famous Gina RWR Sweet Ranger TRM
ranger 06.12.2016 ori RWR Blue Grizzly Dead's Bluejack Oak
qh 02.01.2017 tamma RWR Dallas Sundance Nouvion Sharp Edges

Sukutaulu

i. Grappe Dids ii. Montana Sly (evm) iii. Smaller Cricket (evm)
iie. Choco Jane (evm)
ie. Claudia's Annie (evm) iei. Fonzie Dock (evm)
iee. Destiny Annie (evm)
e. Montle Title ei. Gentle Giant (evm) eii. Preacher Broke (evm)
eie. Fancy Mare (evm)
ee. Samson's Shaista (evm) eei. Belgian Buster (evm)
eee. Pepe's Lovely (evm)

Sukuselvitys

Grizzlyn isä, Grappe Dids, on 154 senttinen mustankimo quarterori. Komea Ralli on menestynyt hienosti lännenratsastuksen parissa, mutta luonteeltaan ori ei ole se kaikista helpoin tapaus käsitellä. Ralli on melko itsepäinen ja välillä jopa hieman vaarallinen, mistä syystä ori hoitavat ja ratsastavatkin vain ne, joihin Ralli itse luottaa ja joiden kanssa ori tulee toimeen. Tosin nämä käytösongelmat juontavat pääosin juurensa Rallin menneisyydestä, ajalta jolloin oria on käsitelty huonosti.


Grizzlyn emä, Montle Title, on 153 senttinen voikko quartertamma, joka on vasta aloitellut westernratsun uraansa.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!