Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 20.08.2015
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)

» veriprosentit:
50% fri, 50% xx

RIVER DURIEL

Perustiedot

20.05.2015 Yhdysvalloissa syntynyt friesian sporthorse-ori, viralliselta nimeltään River Duriel

5-vuotias kulomusta, ei merkkejä, säkäkorkeus 162cm, kenttäratsastuspainotteinen

kilpailutetaan KERJ:n alaisissa porrastetuissa kilpailuissa, tähtäimessä CIC1-taso

kasvattaja Nora | Riverland, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH15-165-0004


Luonnekuvaus

Duriel on ori, jonka kanssa pärjää mainiosti kun osaa vain pitää rajoista kiinni eikä anna Durielin viedä johtajan paikkaa. Duriel kyllä mielellään pomottaisi muita joka suhteessa, mutta meidän ihmisten mielenrauhan tähden on helpompaa pitää Duriel kurissa ja nuhteessa sen sijaan, että ori saisi toteuttaa jokaisen päähänpistonsa täysin vapaasti. Duriel kyllä testailee rajoja aina silloin tällöin, joten liian hyväuskoiseksi ei kannata heittäytyä milloinkaan. Mutta kyllä Duriel pääasiassa on oikein mukava tapaus käsitellä, etenkin kun se kunnioitus ihmistä kohtaan toimii. Huomatessaan ettei hoitaja aiokaan antaa periksi, Duriel alkaa suhtautua tähän mukavammin, hakien jopa suoranaista hyväksyntää ihmiseltä mutta mikään ovimatto ori ei silti ole. Vaikka sitä silmäkulmaa hangataan oman hoitajan käsivarteen ja tervehdyshörinöitä jaellaan vapaasti, on Duriel silti ori isolla O:lla ja sen huomaa kyllä jokainen.

Ennen kaikkea Durielin maskuliinisuuden huomaa ehkä laidunkäyttäytymisestä. Durielilla on taipumus tehdä itsestään iso numero muiden hevosten edessä, tammat saavat osakseen sitä perinteistä kosiskelua kun taas mahdollisten kilpakumppaneiden edessä machoillaan oikein urakalla. Taluttaessa orin käytöstavoista onkin syytä pitää huolta, ettei Durielista tule oikeaa kauhukakaraa riimunnarun päässä. Kun ihminen vain osaa muistuttaa olemassa olostaan riittävän napakasti, Durielinkin huomio kääntyy lopulta pois showmeingistä ja ori alkaa kuunnellakin. Tallissa Duriel onneksi kuitenkin rauhoittuu ja varsinkin karsinassaan ori tyyntyy hyvinkin nopeasti. Tässä suhteessa Duriel onkin mukava hoidettava ja silloin orista tuleekin helposti se oikea halinalle, eli toisin sanoen Durielista saa aivan päinvastaisen kuvan kuin mitä muutama minuutti sitten pihamaalla olisi voinut kuvitella. Mutta kuten sanottua, paluu maanpinnalle tapahtuu usein nopeasti, viimeistään siinä vaiheessa kun poistutaan karsinan rauhasta.

Duriel ei ole ratsuna missään nimessä aloittelijoille sopiva. Ori ei ole mikään rodeoponi, mutta ratsastajaa testaillaan kyllä ihan satavarmasti ja erityisesti Durielin kovasuisuus on ongelma. Durielilta löytyy alussa usein enemmän virtaa kuin halua kuunnella ja silloin ori vie kyllä kokemattomampaa ratsastajaa 10 - 0. Mutta kun selästä löytyy asiansa osaava hevosihminen, alkaa Durielkin toimia ihan eri tavalla. Kouluratsastuksessa Durielin vahvuus on näyttävät liikkeet, mutta orin heikkoutena on joskus kuumuminen, jolloin virheitä tulee herkemmin. Sama pätee esteillä, intoa ja ponnistusvoimaa löytyy kyllä, mutta apuja ei aina maltettaisia kuunnella loppuun asti, varsinkaan pidättäviä sellaisia. Mutta ainakin rohkeutta löytyy, mikä on suuri etu maasto-osuuksilla ja ylipäätänkin maastossa liikkuessa. Mutta kun ratsastaja on vähintään yhtä kovapäinen ja rohkea kuin Duriel, on tässä ratsukko jota on vaikea päihittää kenttäradoilla. Ei Duriel mikään helpoin tapaus ole, mutta se on kuin luotu kilpahevoseksi.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
fsh 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi emän nimi

Sukutaulu

i. Belisarius v.d. Duren ii. Berend fan Lycan
KRJ-I, VVJ-I, VIR MVA Ch, KTK-II
iii. Beaddan
iie. Klazina I
KRJ-I, VVJ-I, VIR MVA Ch, KTK-III
ie. Duren Amandel
KRJ-I, VVJ-I, VIR MVA Ch, KTK-III
iei. Dur Dorsen
VVJ-I, KRJ-II, Champion, KTK-III
iee. Dur Afweer VVJ-I, KRJ-II, YLA2
e. Blackwing Ring xx ei. Redwing Ring eii. Birdwing xx
eie. Way To Go KERJ-II, KRJ-III
ee. Blackdawn Ring xx eei. Eastway of the Dawn
eee. Blackcurrant xx KTK-II, XLA-II

Sukuselvitys

Durielin isä, Belisarius v.d. Duren, on 163 senttinen musta friisiläisori. Durenin komea on kasvatti on jäntevä voimanpesä, joka pahaenteisestä lempinimestään huolimatta on mitä miellyttävin luonteeltaan. Intoa ja menohaluja riittää, mutta erityisesti ne näyttävät liikkeet ovat tuoneet menestystä kouluratsastuskentillä aina Intermediate I-tasolla saakka. Duriel on Belisariuksen ensimmäinen jälkeläinen.

Durielin isänisä, Berend fan Lycan, oli 165 senttinen musta friisiläisori. Peetu oli rauhallinen ja helppohoitoinen ori, miltei ruunamaisen kiltti kaveri, jonka kadehtittavan hieno luonne oli myös periytyvää sorttia ja se osittain johtikin myös orin suureen suosioon jalostuksen puolella. Toisaalta Peetu menestyi hienosti sekä valjakkoajon että kouluratsastuksen parissa, aina Intermediate II-tasolla asti ja ori onkin palkittu sekä KRJ-I- että VVJ-I-palkinnoilla. Komea ori on menestynyt myös näyttelyissä ja Peetu onkin saavuttanut VIR MVA Ch-arvonimen sekä ori on myös kantakirjattu KTK-II-palkinnolla. Isänisänisä, Beaddan, oli 160 senttinen musta friisiläisori. Bedde oli yleisesti ottaen kiltti käsitellä, joskin orilta löytyi ne omat kiukuttelupäivänsäkin. Bedde oli myös valtavan lahjakas kouluratsu ja ori kilpailikin Intermediate II-tasolla aina vanhoille päivilleen saakka. Sittemmin ori tosin lopetettiin vanhuudenvaivojen vuoksi, mutta orilta jäi virtuaalimaailmaan useampi jälkeläinen jatkamaan Bedden sukulinjaa. Isänisänemä, Klazina I, oli 167 senttinen musta friisiläistamma. Klazina oli melko tuittupäinen tamma eikä Klazina myöskään epäröinyt osoittaa mieltään. Ratsuna tamma kuitenkin yllätti usein lahjakkuudellaan ja kärsivällisyydellään, joskin Klazina osasi välillä myös heittäytyä todella itsepäiseksi ja jopa laiskaksi niin halutessaan. Klazina menestyi kuitenkin sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa ja tamma saavutti kilpamenestyksensä myötä KRJ-I- ja VVJ-I-palkinnot. Klazina myös kantakirjattiin KTK-III-palkinnolla ja palkittiinpa kaunis tamma myös VIR MVA Ch-arvonimelläkin.

Durielin isänemä, Duren Amandel, oli 159 senttinen musta friisiläistamma. Amanda oli rauhallinen, aloittelijoiden käsiin soveltuva tamma, jonka kanssa oli helppoa tulla toimeen vaikka Amandaa saikin joskus vähän komentaakin. Amanda oli koulupainotteinen ja tamma menestyi vaativissa luokissa hienosti. Amanda onkin palkittu sekä KRJ-I- että VVJ-I-palkinnoilla, sillä tamma kilpaili koulu-uransa jälkeen vielä myös valjakkoajon parissa. Amanda menestyi näyttelykentilläkin, saavuttaen VIR MVA Ch-arvonimen ja pääsipä tamma kantakirjaankin III-palkinnolla. Isänemänisä, Dur Dorsen, oli 161 senttinen musta friisiläisori. Dorsen kilpaili menestyksekkäästi sekä kouluratsastuksen että valjakkoajon parissa ja orilta löytyy pitkä lista jälkeläisiäkin. Menestyksestä kertonee parhaiten Dorsenin VVJ-I- ja KRJ-II-palkinnot. Luonteeltaan Dorsen oli ystävällinen mutta vaativa, sillä ori ei aina ollut niin halukas tekemään yhteistyötä ja varsinkin ratsastaessa Dorsen vaati selkäänsä osaavan ihmisen. Komea Dorsen menestyi kuitenkin myös näyttelykentillä ja ori kantakirjattiinkin KTK-III-palkinnolla. Myöhemmin Dorsen saavutti myös Champion-arvonimen. Isänemänemä, Dur Afweer, oli 151 senttinen musta tamma, joka kesäauringon alla muistutti tosin enemmän ruunikkoa. Asta oli yleisesti ottaen kiltti ja kärsivällinen tamma, mutta ratsastaessa Asta osasi olla yllättävän hankala ja kovasuinen. Se ei kuitenkaan estänyt Astan menestymistä koululuokissa tai valjakkoajon parissa ja Asta palkittiinkin eläessään sekä VVJ-I, KRJ-II- että YLA2-palkinnoilla.


Durielin emä, Blackwing Ring xx, on 160 senttinen ruunikko englantilainen täysiveritamma. Prinsessamainen Vinku on luonteeltaan melko tuulella käyvä, toisina päivinä tamma on ylin ystävä ja toisina taas oikea hapannaama. Haastavasta persoonastaan huolimatta Vinku on kuitenkin osaava ratsu, jolla on omat hyvät puolensa niin este- kuin koulukentilläkin. Kenttäratsastus onkin aina ollut se Vinkun ykköslaji.

Durielin emänisä, Redwing Ring, on 169 senttinen rautias englantilainen täysiveriori. Komea ja solakka Redi on ori, jota on siunattu paitsi komealla ulkonäöllä myös hyvällä luonteella. Lähes ruunamaisen kiltti Redi on miellyttämisenhaluinen luonne, mutta ratsuna ori on sitten yllättävänkin ruudinkatskuinen. Menohaluja löytyy kenttäradoilla ja erityisesti maastoesteosuudet ovatkin tämän raudikon mieleen. Emänisänisä, Birdwing xx, on 172 senttinen vaaleanpunarautias sabino englantilainen täysiveriori. Birdwing on rohkealuontoinen hevonen, joka soveltuu erityisen hyvin kenttäratsuksi erinomaisen suorituskykynsä ansiosta. Hauskasta lempinimestään huolimatta "Tipu" on vakavasti otettava kilpahevonen, joka on menestynyt niin kenttäradoilla kuin esteratsastuksenkin parissa. Eikä siinä vielä kaikki, sillä kiitos näyttävän värityksensä, Tipu kerää varmasti katseita kaikkialla. Emänisänemä, Way To Go, oli 161 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma. Wayne oli vaatimattoman näköinen entinen laukkahevonen, joka sittemmin kunnostautui kenttä- ja kouluratsastuksen parissa aina laatuarvosteluihin osallistumiseen saakka. KERJ-II- ja KRJ-III-palkinnoin palkittu Wayne vaikutti myös ISH-jalostuksessa, vaikka kyllä tamma sai myös puhdasverisiäkin jälkeläisiä. Luonteeltaan Wayne oli kuitenkin ennen kaikkea mukava ja reipas tamma, johon oli helppo tykästyä.

Durielin emänemä, Blackdawn Ring xx, on 162 senttinen ruunikko englantilainen täysiveritamma. Kuten koko emänpuoleinen suku, myös Blackdawn on menestynyt kenttäratsastuksen parissa erittäin hienosti. Luonteeltaan tamma on hyvin tyypillinen täysiverinen, herkkä ja kuuma, niin että ihan jokaisen käsiin Blackdawn ei kieltämättä sovellu. Emänemänisä, Eastway of the Dawn, on 165 senttinen rautias englantilainen täysiveriori. Vaikka Danny on osoittautunut ominaisuuksiltaan erinomaiseksi kenttäratsuksi, entisenä laukkahevosena se on yhäkin vielä haastava käsitellä herkän ja tulisen luonteensa vuoksi. Se ei ole kuitenkaan estänyt oria menestymästä kenttäratsastuksen parissa. Emänemänemä, Blackcurrant xx, on 160 senttinen ruunikko englantilainen täysiveritamma. Lara on eloisa ja hyväkäytöksinen tamma, joka omaa hienon rakenteen. Sievä ruunikko onkin kantakirjattu II-palkinnolla vuonna 2014. Lara on myös osaava kenttäratsu ja tamma onkin menestynyt erinomaisesti painotuslajinsa parissa. Englantilaisten ja angloarabialaisten täysiveristen laatuarvostelussa Lara palkittiin II-palkinnolla.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!