Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti kolme vuotta 01.07.2015
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)DJANGO V.D. ZANNESHOF

Perustiedot

01.06.2015 Suomessa syntynyt minishetlanninponiori, viralliselta nimeltään Django v.d. Zanneshof

5-vuotias punahallakko, merkkinä siima, säkäkorkeus 83cm

pullaponi ja ruohonleikkuri, mutta kilpailee myös valjakkoajon parissa tasolla noviisi

kasvattaja Cynoria | Zanneshof Shetlands, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH15-017-0419


Luonnekuvaus

Django on maailman monin poni ja tallimme ehdoton ykköstykki, joka toimii paremmin kuin yksikään maat ja taivaat lupaava mainoslause. Ei, yksi silmäys Djangon suuntaan ja olet koukussa, tämä miniponi hurmaa jokaisen joka erehtyy astumaan Ravenwoodin pihamaahan. Erityisesti kun Django ei pysy koskaan kauaa tallin seinien sisällä sen enempää kuin tarhassakaan, joten ei tarvitse siis suotta säikähtää jos pihamaan kukkapenkistä pilkistää hörökorvat. Ei, se ei ole jättimäinen kaniini vaan pikkuruinen Django-poni suu täynnä tulppaaneita. Tämä poni on mestarikarkaaja ja sydämiä työkseen varastava hurmuri, joka tyrkkii salvat auki turvallaan ja tulla ujuttautuu polvillaan aidanpienojen ali ellei sitten hyppää sievästi lankkujen välistä. Siitä matkaa jatkuu tököttävässä ravissa korvat hörössä kukkapenkin suuntaan tai hoitajien perässä tallitiloihin, parhaat herkut löytyvät nimittäin tunnetusti helläsydämisten tyttöjen taskuista. Ja Django jos kuka tietää miten sulattaa ponityttöjen sydämet.

Tallikoirat ovat Djangon parhaita kavereita, poni ei oikein ole tajunnut lajitovereiden kanssa hengaamisen konseptia vaan ori viihtyy paremmien huskyen seurassa kuin muiden kanssa laitumella. Isommat hevoset tuntuvat aina katselevan Djangoa jokseenkin epäluuloisesti, liekö nekin laskevat sen enemmin koiraksi kuin poniksi muiden joukossa. Mutta mitäs se haittaa olla erilainen, ainakin koirien seurassa pikkuponi on hyvässä turvassa mahdollisilta villieläimiltä mitä laaksossa liikkuu. Tosin pari kertaa Djangoa on saanut hätyytellä harjanvarren kanssa pois kuistilta kun poni on yrittänyt seurata koiria sisälle keittiöön ... ja myös onnistunut siinä muutaman kerran parketin poikki kulkeneista mutaisista kavionjäljistä päätellen ..! Krhmh, no niin. Djangon seikkailut pihamaalla ovat kuitenkin yleensä hauskaa seurattavaa, vaikka joskus tallin omistajatar toivoisikin että poni jättäisi edes joku kevät hänen perennansa rauhaan, salaattiruukusta nyt puhumattakaan! Tosin ikävä kyllä Django osaa myös hankkiutua vaikeuksiin, kiitos kaverinsa Beastin, jota poni seuraa uskollisesti niin jänisjahtiin kuin sinne lantalan puolelle rypemäänkin ...

Kiltti Django on kyllä kuin mikä, poni on varmaan niin lellitty että ei sillä ole mitään syytä kiukutella, ori kuitenkin saa aina haluamansa! Hoitajatytöt ovat Djangon parhaita kavereita koirien lisäksi mutta joskus poni varjostaa sen verran tiukkaan cowboytakin, että on ihan satavarmaa että tilamme raavaat miehetkin rapsuttelevat salaa Djangoa korvan takaa aina tilaisuuden koittaessa. Tilallamme ei ole Djangolle sopivankokoista ratsastajaa, mutta poni sopii näpsäkästi kärryjen eteen ja useimmiten kyytiin istuukin Mike, jonka vastuulla myös toisen shettisorimme liikuttaminen. Django on oikein mukava ohjastettava ja poni tarjoaa kyllä reippaat kyydit siinä mittakaavassa kuin lyhyiltä jaloiltaan pääsee. Maastossa Djangon kanssa käydään useimmiten ihan talutusretkillä tai sitten Mike ottaa ponin riimunnarussa mukaan lähtiessään vakioratsunsa Alecin kanssa maastoilemaan. Joskus meillä on jopa suoranaisia ongelmia saada Django pysymään pihamaassa, kun poni haluaisi seurata maastoon lähtevää cowboyporukkaa kotona pysymisen sijaan. Silloin ei auta kuin viedä Django karsinaan turvalukkojensa taa, jossa ori sitten hirnuu surkeasti niin kauan kunnes jonkun sydän heltiää ja poni pääsee taas nauttimaan vapaudestaan pihamaalla. Django ei tosiaan oikein viihdy yksinään karsinassaan, mistä syystä poni useimmiten sijoitetaan yöksi isompaan karsinaan tilamme irlannincob-ruunan, Bearin, kanssa sillä valtavasta kokoerostaan huolimatta tämä kaksikko tulee harvinaisen hyvin toimeen. Bear ei vierasta pikkuruista Djangoa ja Django taas tuntee olonsa riittävän turvalliseksi tuhistessaan ison lämpöpatterinsa kyljessä kiinni läpi yön.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Emä
she 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi emän nimi

Sukutaulu

i. Hubert v.d. Zanneshof ii. Sjoerd v.d. Teuberhof iii. Simon v.d. Egertsdaal (evm)
iie. Zandra v.d. Bolsterwijk (evm)
ie. Pennydale Honeybee iei. Milton of Crownbridge (evm)
iee. Pennydale Goldilocks (evm)
e. Daantje v.d. Zanneshof ei. Pembrokehill Sir Pancho eii. Arthur of Marksham (evm)
eie. Pembrokehill Rose-May (evm)
ee. Ulvnäs Delia eei. Ian v. Pijnwoud (evm)
eee. Ulvnäs Diana (evm)

Sukuselvitys

Djangon isä, Hubert v.d. Zanneshof, on 85 senttinen kimo minishetlanninponiori. Zanneshof Shetlandsin oma kasvatti Hubbe on helppohoitoinen ja kiltti oripoika, joka on kilpaillut valjakkoajon parissa aina vaativalla tasolla asti.

Djangon isänisä, Sjoerd v.d. Teuberhof, on 83 senttinen mushroominkirjava minishetlanninponiori. Komea Jore on hyvärakenteinen, näyttelyissä menestynyt ori, joka omaa mitä ihastuttavimman luonteen. Yleisenä halinallena ja syliponina tunnettu Jore hurmaa kuitenkin myös sympaattisen persoonansa lisäksi myös liikkeillään ja ori onkin menestynyt hienosti valjakkoajon parissa. Isänisänisä, Simon v.d. Egertsdaal, on voikonkirjava shetlanninponiori, joka on menestynyt upeasti näyttelykentillä sekä toiminut jo pitkään siitosorina. Isänisänemä, Zandra v.d. Bolsterwijk, on mushroominvärinen shetlanninponitamma, joka on toiminut myös pitkään siitostammana temperamenttisesta luonteestaan huolimatta.

Djangon isänemä, Pennydale Honeybee, on 85 senttinen voikko minishetlanninponitamma. Herttainen sekä kiltti Honey on menestynyt valjakkoajon parissa ja ponilla onkin jo pitkä kilpailu-ura takanaan. Isänemänisä, Milton of Crownbridge, on komea shetlanninponiori, joka on menestynyt upeasti valjakkoajossa. Isänemänemä, shetlanninponitamma Pennydale Goldilocks, ei sen sijaan kilpakentillä ole näyttäytynyt mutta poni on tehnyt sitäkin pidemmän uran siitostammana.


Djangon emä, Daantje v.d. Zanneshof, on 84 senttinen punahallakko minishetlanninponitamma. Sievä ja hyvärakenteinen Daantje on omapäinen sekä diivamainen pikkutamma, jota täytyy kohdella silkkihansikkain. Osaavalla ohjastajalla Daantje kuitenkin toimii kärryjenkin edessä ja siitä todisteena toimiikin myös kilpakentiltä saavutetut tulokset.

Djangon emänisä, Pembrokehill Sir Pancho, on 83 senttinen ruunihallakko minishetlanninponiori. Pancho on komea, valjakkoajon parissa kiitettävästi menestynyt ori, jolta löytyy valtava ego ja sen mukaiset elkeet. Emänisänisä, Arthur of Marksham, on 83 senttinen punaruunikko minishetlanninponiori, joka omasi myös hankalan ja orimaisen luonteen. Emänisänemä, Pembrokehill Rose-May, on punahallakko shetlanninponitamma, jolta löytyy kirjava historia, mutta tamma on siitä huolimatta säilyttänyt rauhallisen luonteensa vuodesta toiseen.

Djangon emänemä, Ulvnäs Delia, on 82 senttinen punahallakko minishetlanninponitamma. Delia on omapäinen, mutta tamma saa paljon anteeksi söpön ulkonäkönsä ansiosta. Kilpailu-ura valjakkoajon parissa on kuitenkin lähtenyt ihan lupaavasti käyntiin, vaikka Delia ei se tasaisin tai varmin kilpaponi olekaan. Emänemänisä, Ian v. Pijnwoud, on ruunihallakko shetlanninponiori, jonka kanssa on pyöritty pitkään poniagilityn parissa. Ian onkin tätä nykyä melkoinen sirkusponi, joka osaa tempun jos toisenkin. Emänemänemä, Ulvnäs Diana, on 82 senttinen voikko minishetlanninponitamma. Lempeäluontoinen Diana on vaikuttanut koko elämänsä siitostammana Ruotsissa ja sen jälkeläisiä on myyty ympäri Pohjoismaita.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!