Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 12.05.2013
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)PINK ALASKA GOLD

Perustiedot

12.06.2012 Suomessa syntynyt quartertamma, viralliselta nimeltään Pink Alaska Gold

8-vuotias voikko, merkkeinä tähtipiirto sekä psk tj, säkäkorkeus 151cm

maastoestepainotteinen, koulutustaso ko Helppo C ja re 80cm, toimii myös karjaratsuna

kasvattaja Sirpa & Virginia | Pink, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH15-014-0012


Luonnekuvaus

Yleensä kuulee sanottavan että tie miehen sydämeen käy vatsan kautta, mutta Alaskan tapauksessa sanonta pätee myös vastakkaiseen sukupuoleen. Tämä voikko quarterhevonen nimittäin ajattelee pääasiassa vain ja ainoastaan mahallaan ja sen kyllä huomaa nopeasti jokainen, joka on vain tekemisissä tamman kanssa. Alaska on normaalistikin hyvin luottavainen ja ihmisystävällinen hevonen, mutta kuullessaan karkkipaperin rapinan tai haistaessaan taskunpohjalle unohtuneen sokeripalan tamma hullaantuu täysin. Silmissä ei kiillä dollareiden kuvat, vaan sokeripalat ja omenat ja silloin saakin varautua siihen, että Alaska yrittää suurinpiirtein kiivetä syliin istumaan herkkuhimoissaan. Eikä tamma luovuta ennen kuin se on onnistunut nappaamaan saaliinsa suuhunsa, tällöin voikko ei kyllä luovuta isonkaan haasteen edessä. Yleensä tallipihalla näkeekin harva se viikko hoitajan, joka on jäänyt Alaskan hyökkäyksen uhriksi eli tamma näkee silppuamassa tämän takin helmaa tai tunkemassa päätään raukkaparan paidan sisälle kun herkku on löydettävä hinnalla millä hyvänsä. Mielikuvituksen ei siis kannata antaa suotta lentää, jos talliin astuu vaatteitaan korjaileva ja tukkaansa siloitteleva punaposkinen nais- tai mieshenkilö, etenkään jos perässä seuraa Alaska leuat jauhaen.

Alaskan "hyökkäyksiltä" ei oikeastaan siis onnistu välttymään, jos tamman lähelle vain erehtyy jotain makeaa ... suolaista ... nojaa, oikeastaan mitä vain syötäväksi kelpaavaa mukanaan. Alaska kyllä tyhjentää karkkipussit, murustelee suolakeksit ja iskee turpansa kiinni vaikka ikkunalaudalla jäähtyvään marjapiirakkaan jos niikseen tulee. Tamma on täysi possu, se on vain naamioitunut hevoseksi, uskokaa pois. Mutta suloinen sellainen, ei Alaskalle oikein voi kiukustuakaan tai no voi, mutta tammahan ei korvaansa lotkauta enää siinä vaiheessa kun se on vain saanut havittelemansa herkun. Alaskan voi kirota sinne missä pippuri kasvaa ja tamma vain jauhaa suutaan korvat hörössä, ilme viattomana. Mutta ainakin Alaska on helppo napata kiinni laitumelta, tamma lähestyy ihmistä aina innokkaasti herkkujen toivossa ja tönkääkin heti ensitöikseen tämän taskut läpi. Jos mitään hyvää ei löydy, etsintöjä jatketaan riimunnarun päästä ja Alaska tarkkaileekin jokaista tallipihalla liikkujaa mahdollisen herkkukätkön varalta. Tamma on kuitenkin kiltti hoitaa, joskin Alaska kannattaa suosiolla sitoa kiinni hoitamisen ajaksi, sillä tamma saattaa lähteä muuten ohikulkijan matkaan, jos tällä on vain jotain syötävää mukanaan.

Lienee sanomattakin selvää että suurin vaikeus Alaskan kanssa työskennellessä on yleensä satulavyön kiristäminen, tammaa on lähes mahdotonta pitää normaalipainoisena! Siksi Alaska onkin ikuisella laihdutuskuurilla, joskin tulokset eivät aina ole ihan sitä mitä pitäisi. Kuitenkin, sitäkin tärkeämpää on myös Alaskan päivittäinen liikuttaminen jotta tamma ei pääse paisumaan ihan mahdottoman kokoiseksi. Mutta ainakin Alaskalla on mukavan leveä selkä ja tamma on myös ihan kiva ratsastaa. Hieman laiskahko kylläkin, mistä johtunee tamman epäonnistunut laukkaurakin nuoruusvuosina. Alaskan kanssa on helppo oikoa kentällä kulmissa ja samoilla rennosti maastopoluilla, mutta jos ratsastajalta löytyy riittävästi tahdonvoimaa ja sopivan rautaiset pohkeet, Alaskastakin saa kyllä enemmänkin irti. Tamma on kuitenkin koulutettu uudelleen maastoesteille ja Alaska onkin ihan hyvä hyppääjä, kun tamman saa vain liikkumaan kunnolla. Alaskan kanssa vaaditaankin oikeastaan vain hyvät jalkalihakset, tammaa saa nimittäin ajaa aika paljon eteenpäin varsinkin alussa. Mutta kyllä Alaskakin rupeaa laukkaamaan kevyemmin lämmetessään ja radan edetessä yleensä myös laukkatahti reipastuu, kun ratsastaja ei vain anna periksi. Alaska ei kuitenkaan ole mikään helpoin ratsastettava ja kilpailuissakin sen voiton eteen saa kyllä tosissaan tehdä töitä. Mutta Alaskalle itselleen maastoesteratsastus on sopiva laji, joskin tamma menettelee kyllä myös karjanajossa. Alaska on ehkä vähän laiskahko karjahevoseksi, mutta kyllä tamma osansa hoitaa kun selässä on asiansa osaava cowboy tai cowgirl.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
qh 07.04.2015 tamma RWR Arctic Alaska Sweet Ranger TRM
rist 18.08.2015 ori RWR Kodiak Canyon Mustang's Thunderstrom

Sukutaulu

i. Yukon Cash GA ii. White Horse River (evm) iii. Teslin River (evm)
iie. Patana Sue (evm)
ie. Cashin' Mad (evm) iei. Cashin' San Cliff (evm)
iee. Belle Madison (evm)
e. Eloquence GA ei. El Poco Bar (evm) eii. Poco El Diego (evm)
eie. Classy Bar Star (evm)
ee. Lotus Root (evm) eei. Cotton Gill (evm)
eee. Ginger Mayflower (evm)

Sukuselvitys

Alaskan isä, Yukon Cash GA, on 151 senttinen cremello quarterori. Yukon Cash on herasilmäinen komistus, mutta laukkaradoilla orin suoritukset ovat olleet hyvin heikonlaisia.


Alaskan emä, Eloquence GA, on 151 senttinen rautias quartertamma. Sievä Eloquence on myös laukkapainotteinen, mutta tamman menestys on yhtälailla jäänyt hyvin vähäiseksi.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!