Home
The Ranch
Horses
Activities
Kyseessä on virtuaalihevonen /
This is a sim-game horse!


KILPAILUTULOKSET


» täytti neljä vuotta 04.04.2014
» ikääntyminen satunnainen (mukautettu reaali)TUISKULAN AILEEN

Perustiedot

04.03.2014 Suomessa syntynyt irlannincob - tamma, viralliselta nimeltään Tuiskulan Aileen

6-vuotias ruunivoikko tobiano, säkäkorkeus 156cm (b-sektio)

valjakkopainotteinen, kilpailee VVJ:n alaisissa luokissa tasolla noviisi

kasvattaja felissa | Tuiskulan talli, omistaja Break, VRL-05810

rekisterinumero VH14-046-0026


Luonnekuvaus

Aileen on täsmälleen niin suloinen ja kiltti kuin miltä se päällepäin näyttääkin. Tamman suuret, tummat silmät huokuvat lempeyttä ja Aileen onkin yksi tilamme hyväntahtoisimmista hevosista. Erityisesti nuoret rakastavat Aileenia, sillä tammaa saa huoletta silitellä sekä harjailla eikä se hätkähdä vähästä. Jaloissa saa pyöriä niin lapsia kuin koiriakin eikä melukaan saa tätä hevosta tolaltakaan, enemmänkin se vain liimaa jalkansa tukevammin maahan kuin rupeaa tanssahtelemaan turhasta. Aileen onkin ennen kaikkea hyvin luottavainen hevonen, joka seuraa ihmistä lähes sokeasti mutta osaa se osoittaa hienovaraisesti myös sen, jos jokin on vialla. Varsin viisas ja ihastuttava tamma on siis kyseessä.

Laumatovereiden keskuudessa Aileen on se rauhanluoja, tamma on sellainen kaikkien kaveri ja usein se tömistelee väliin purkamaan muidenkin välisiä riitoja. Aileen on hyvä esimerkki nuoremmilleen ja sillä tapaa olla rauhoittava vaikutus myös muihin. Laitumelta tamma myös antautuu vaikka ventovieraallekin, mikä on toisaalta hyvä että toisaalta huono asia, onhan Aileen siten miltei kenen tahansa vietävissä. Tamma on kiltti taluttaa ja hoitaa, sen kanssa pärjää vaikka aloittelijakin ja Aileen onkin yksi tilamme luottohevosista, jotka annetaan harjattaviksi jos paikalle tulee esimerkiksi hevosia vähän pelkäävä henkilö. Aileen nimittäin osaa sulattaa kenen tahansa sydämen eikä tässä tammassa myöskään ole mitään pelättävää.

Aileenin näkee meillä kyllä usein kärryjen edessä, sillä sekä niin lapset kuin aikuisetkin tykkäävät ajaa sillä. Tamma on myös tottunut vetämään kuormia ja välillä kärryjen kyydissä näkee niin aitatolppia kuin kaikkea muutakin mahdollista irtotavaraa. Aileenin tultua tilallemme ostimme Ravenwoodiin myös vanhanaikaiset, mutta aavistuksen kevyemmän malliset vankkurit, joiden kanssa on ihan mukava lähteä välillä pidemmällekin reissuille maastoon ja viedä esimerkiksi eväitä arolla karjan luona päivystäville cowboylle. Mahtuupa niiden kyytiin tarvittaessa myös orvoksi jäänyt vasikka tai töistä palaavat paimenkoiratkin. Mutta mentiinpä kärryjen kanssa niin kentällä, maastossa kuin pihatielläkin, Aileen ihastuttaa aina rauhallisuudellaan ja luotettavuudellaan. Tamma on kaikinpuolin erinomainen ajohevonen.


Jälkeläiset

Rotu Syntymäpäivä Sukupuoli Nimi Isä
ic 00.00.0000 o/t jälkeläisen nimi isän nimi

Sukutaulu

i. Ramya Abel ii. Aberama RH iii. Adamu RH (evm)
iie. Syeira RH (evm)
ie. Yesenia RH iei. Tartan RH (evm)
iee. Yahave RH (evm)
e. Dyantha's Kiara VVJ-III, YLA2 ei. Lorcán eii. Kilburn's Boy (evm)
eie. Lillie (evm)
ee. Kachina eei. Sir Gavin (evm)
eee. Beautiful Eye Catching (evm)

Sukuselvitys

Aileenin isä, Ramya Abel, on 164 senttinen voikko tobiano irlannincob - ori. Upeannäköinen Abel on valjakkopainotteinen hevonen, joka on menestynyt painotuslajinsa parissa aina vaikealla tasolla saakka. Nykyään Abel tosin vaikuttaa enemmän siitosorina. Kotikäytössä Abel toimii myös harrasteratsuna.

Aileenin isänisä, Aberama RH, on 168 senttinen cremello tobiano irlannincob - ori. Vain vähän valjakkoajon parissa kisannut Aberama on suloinen karvakasa, joka ihastuttaa erikoisella värityksellään. Huolimatta vähäisestä kisakokemuksestaan, myös Aberama on vaikean tason valjakkohevonen.

Aileenin isänemä, Yesenia RH, on 161 senttinen ruunikko tobiano irlannincob - tamma. Suloinen Yesenia on keskittynyt kilpakenttien kiertelyyn ja tamma on menestynyt valjakkoajon parissa sekä vaativalla että vaikealla tasolla.


Aileenin emä, Dyantha's Kiara, oli 151 senttinen ruunikko tobiano irlannincob - tamma. Herasilmäinen Kiira oli hyväluontoinen ja mukava tamma, joka menestyi niin kouluratsastuksen kuin valjakkoajonkin parissa helpolla tasolla. Kiira oli pääasiassa kisakäytössä sekä kevyessä jalostuskäytössä ja tamma palkittiinkin eläessään YLA2- ja VVJ-III-palkinnoin.

Aileenin emänisä, Lorcán, oli 156 senttinen ruunikko tobiano irlannincob - ori. Lore oli näyttävä ori, joka omasi herrasmiehen luonteen. Lore myös menestyi sekä koulu- että esteratsastuksen parissa ja ori olikin mainio opetusratsu molempia lajeja ajatellen.

Aileenin emänemä, Kachina, on 147 senttinen ruunikko irlannincob - tamma. Sievä Caty on ensialkuun hieman ennakkoluuloinen uusia asioita ja ihmisiä kohtaan, mutta pohjimmiltaan tamma on hyvin kiltti tapaus. Caty kilpailee vielä kouluratsastuksen parissa helpolla tasolla.
Copyrights

ulkoasu © Viivuska | ulkoasun kuvat © David Kingham (flickr.com - lisenssi) | tekstit © Break
hevosten kuvat © felissa